Farby, počty a stavby :)

Majú Vaše deti radi stavebnice? Naši chalani áno :) A veľmi. Nápady na hry u nás vznikajú zväčša, keď prší :) Aj toto bol ten prípad. Stavali si v obývačke najväčšiu vežu na svete :)) Ja som pracovala s kartičkami. Tak sme prišli k tomu ako možno použiť naše kartičky aj pri práci s vecami, ktoré už doma máme. Usporiadala som farebné kartičky pod seba a poprosila ich, aby postavili vežu z kociek v poradí v akom sú usporiadané kartičky. Začalo ich to baviť.

Keď sme poskúšali rôzne kombinácie, začali sme kombinovať. Farby a počty.

Nakoniec nikomu nevadilo, že prší a vlastne sme boli radi, že sme si vymysleli novú hru.

A ako nato? Inšpirujte sa našimi fotkami, ktoré sme pre Vás pripravili ako inšpiráciu.


Farby a kocky

Pri prvej hre sme použili iba kartičky Zelenina a lego kocky. Dajú sa však nahradiť aj kockami Mega Bloks, drevenými kockami, resp. inými hračkami, ktoré možno ukladať nad seba, pod seba, vedľa seba :)

Najskôr rozložíte kartičky a ukážete ako správne kocky podľa kartičiek usporiadať. Dáte správny návod :) Zamiešate, usporiadate inak a poprosíte detičky, aby kocky uložili oni.

Táto hra pomáha trénovať koordináciu oko / ruka a zároveň pracovať podľa predlohy a návodov, čo je dobré pre predškolákov, ktorí budú neskôr pracovať na základe zadaní.


IMG_4456_1jpg


Farby, kocky a počty

Kartičky sa dajú kombinovať. Budete potrebovať kartičky Zelenina a kartičky Ovocie a lego kocky. 

Ako v predošlej hre, rozložíte kartičky – najskôr počet, potom farba. Následne ukážete ako správne kocky usporiadať v príslušnom počte.

Túto hru možno hrať aj s inými vecami, ktoré máte vo väčšom množstve. Závisí, kde sa nachádzate a čo máte k dispozícii.


IMG_4458_1jpg

IMG_4472_1jpg

IMG_4477_1jpg

IMG_4462_1jpg

Pozrite naše Kartičky ovocie a Kartičky zelenina


Prajeme veľa zábavy  :)

mamám