Trénovanie grafomotoriky

Pre trénovanie grafomotoriky môžete využiť čiernobielu stranu kartičiek Tvary :) Kartičky rozložíte na podložku ako predlohu, pod ne umiestnite papier na kreslenie. Počet kartičiek závisí od veku dieťatka - najskôr začíname menším počtom, napr. 3 a oblými tvarmi. Čiže môžete pripraviť na trénovanie kruh, ovál a trojuholník. Postupne pridávame viac a zložitejšie.

Pred kreslením môžete prejsť líniu tvaru prstom a nechať aj dieťatko, nech si tvar samé skúsi "ochytať". A potom hurá na kreslenie :) Starších môžete vyzvať, aby skúsili vytvoriť aj konkrétny obrázok, napr. nech nájdu tvary, z ktorých sa dá vytvor domček, auto, slniečko a pod.

Pre skúsenejších "kresličov" a "pisateľov" možno použiť kartičky aj ako podklad na obkresľovanie - položíte na ne trochu tenší mierne priesvitný papier a líniu si obkreslia už sami. Tu však pozor, menšie detičky pri kreslení a písaní zvyknú tlačiť. Je to znamenie, že rúčka ešte potrebuje trénovať a je to v poriadku. Aby ste si kartičky nezničili, skúšajte zatiaľ pracovať s kartičkami ako s predlohou :)

Na obrázkoch naši chlapci objavovali Tvary / tvary :) Mladší má rok a pol a snažili sme sa vymyslieť niečo, aby hra zaujala aj jeho. On si vyfarboval nakreslené a prštekom sa snažil trafiť líniu tvarov na kartičkách. Starší (4,5 ročný) sa snažil trénovať kreslenie, počítanie a farebné priraďovanie a neskôr si ich aj vystrihoval. Ako vidíte nie je žiadny Picasso :) Ale vôbec to nevadí. Hlavne, že bola zábava a pekne sme vyplnili čas pri liečení doma :)

IMG_3696jpeg

IMG_3704jpeg

IMG_3708jpeg

Pozrite naše Kartičky tvary

Veľa zábavy prajeme :)
mamám